Најновије

Сатанизација Русије: Ратно хушкање Дојчланд радија!

БЕРЛИН - Фолкер Бројтигам, некадашњи уредник дневника Првог програма немачке телевизије (АРД), уложио је као грађанин званичну жалбу на извештавање јавно финансираног радија Дојчландфунк због "подстрекавања на рат".
Дојчланд (Фото: Волком.цом)

Дојчланд (Фото: Волком.цом)

У приговору се каже да је уредник овог радија Ролф Клемент своје слушаоце "плашио лажним тврдњама да су руски борбени авиони ушли у ваздушни простор ЕУ и чак угрозили цивилни ваздушни саобраћај". Вест су пренели многи други јавни медији, иако је она нетачна. У писму упућеном Наџорном одбору Дојчланд радија, Бројтигам каже да је у прилогу дошло до нарушавања основних принципа новинарског извештавања. - Овим улажем жалбу на изношење објективно погрешних, агитаторских и ратно-хушкачких тврдњи у емисији - Руски борбени авиони над Европом, емитованој 30. 10. 2014. године у 8.10 у трајању од 2,47 минута - наводи се писму. Бројтигам посебно истиче две ствари: - Тврдње да је НАТО установио да руски борбени авиони већ месецима повређују ваздушни простор изнад северне Европе и да је делимично долазило до повреде ваздушног простора изнад Балтика, па чак и копнених делова Финске и Шведске, јесу доказано погрешне, што је и новинару било познато. Да је било оваквих акција, несумњиво је да би погођене државе одмах жестоко реаговале, а до тога није дошло. Чак је и сам НАТО у свом извештају од 29. октобра подвукао да није било никаквих прекршаја руских авиона, што је пренео и Дојчланд радио. Због тога се не може отети утиску да се овде не ради само о незнању уредника, већ о злонамерној и агитаторској намери.
Прочитајте још:

Путин: Љубав је смисао живота!

КЕРИ: САД и Русија ће размењивати информације о Украјини

У прилог својој тврдњи, подносилац жалбе наводи речи новинара из прилога: - НАТО није пуцао на ове авионе, већ их је само потиснуо. Колико дуго ће Алијанса то трпети није познато, јер овако грубе повреде ваздушног простора дозвољавају и примену оштријих мера - навео је ратоборни уредник. Извор: Вести онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА