Најновије

Стиже најјача војска за коју још нико није чуо

Уједињени Арапски Емирати били су 15. земља на свету по висини војних издатака прошле године. У протеклих десет година улагања у наоружање готово су удвостручили.
Леопард (Фото: Новороссиа.Су)

Леопард (Фото: Новороссиа.Су)

Уједињени Арапски Емирати (УАЕ), након 'арапског пролећа' почели су билдовати своју војну снагу. Наиме, како пише Бизинис Инсајдер, нација чија је војна присутност на међународној сцени била прилично ограничена, сада набавља оружје, војну опрему, борбене авионе и тешко наоружање. Земља са мање од 10 милиона становника доказала је да је вољна користити своју војну силу у регији, особито када је у питању претња екстремних милитаната, односно Исламске државе. Највећа потврда томе догодила се  када су УАЕ, заједно с Египтом, бомбардовали исламске милитанте у Либији.
Прочитајте још: (ВИДЕО 18+) Током наступа певачици испале огромне груди!
Уједињени Арапски Емирати били су 15. земља на свету по висини војних издатака прошле године. У протеклих десет година улагања у наоружање готово су удвостручили; у том делу света налазе се одмах иза Саудијске Арабије по одбрамбеном буџету који износи више од 14 милијарди долара. Идуће године, процењује се, УАЕ би могли бити трећа светски увозник оружја. Дубаи и Абу Даби тако постају градови на Блиском Истоку чија се војна моћ несумњиво повећава. Но, осим што од од Американаца наручују војне бродове и авионе, у Абу Дабију планирају основати и свемирску агенцију до 2021. године која би органиовала пробне летове на Марс. Арапско пролеће показало је да ни једна земља регије не може бити сигурна од унутрашњих немира, но у Уједињеним Арапским Емиратима највећу претњу постојећем саставу на Средњем Истоку ипак виде у растућем исламистичком милитаризму и Исламској држави. Извор: Дневник.хр

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА