Најновије

Дачић: Шешељ није политичко питање, него "тек хуманитарни проблем"!

ЗАГРЕБ – Министар спољних послова Србије Ивица Дачић оценио је, поводом тврдњи да би повратак лидера радикала Војислава Шешеља могао дестабилизовати Србију, да неко ко је 11 година у притвору не може бити, бар не више, политичко питање за Србију и истакао да је он данас „тек хуманитарни проблем”.
Ивица Дачић (Фото: ЈуТјуб)

Ивица Дачић (Фото: ЈуТјуб)

„Шешељ ће дестабилизовати Србију? Па, он је болестан човек!”, рекао је Дачић у интервјуу за Јутарњи лист, према деловима које је тај загребачки дневник вечерас објавио на свом сајту. Уочи скоре посете Загребу на питање зашто Србија још није именовала амбасадора у Хрватској, Дачић је одговорио да је наследио стање у којем у десетак амбасада широм света Србија није имала амбасадоре, међу осталим у САД, Кини, Немачкој, Хрватској. Циљ је, како је нагласио, да се до нове године поставе сви амбасадори, па и амбасадор у Хрватској, али и генерални конзул у Ријеци. Дачић је нагласио да од своје посете Хрватској пре свега очекује да „односе наставимо градити не на емоцијама, које су по правилу, било да су позитивне или негативне, препрека рацију, већ да почнемо препознавати међусобне интересе и допустимо да они буду темељ наших односа”. Срби и Хрвати, потомци славенских племена која су населила Балкан, треба коначно да престану да се понашају као племена и из својих односа избаце све оно племенско, паганско, што је препрека развоју, истакао је Дачић.
Прочитајте још:АНАЛИЗА: Да ли је Шешељ политичка бомба!?
Према његовим речима, поједностављено, питања љубави и мржње, с којима, под руку, иде пребројавање силних жртава, пребацивање кривице и тражење задовољштине, треба своје место да уступе нормалним, животним и, европским питањима - шта можемо размењивати, како једни другима олакшати живот и шта једни другима можемо понудити и продати. И кад дођем у Хрватску, очекујем да управо та промена приступа буде главни резултат посета, поручио је Дачић. Извор: Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА