Најновије

Кинески милијардер: Напио сам се и купио фудбалски клуб

КИНА- На најновијој листи светских моћника, Џек Ма, који се обогатио оснивањем фирме за онлајн продају и куповину, заузео је 30. место, оставивши иза себе бразилску председницу Дилму Русеф и медијског могула Руперта Мардока.
Џек Ма (Фото: graphics8.nytimes.com)

Џек Ма (Фото: graphics8.nytimes.com)

Џек Ма, бивши професор енглеског језика, овог септембра је још једном потврдио да није погрешио када је дао отказ и основао своју компанију. „Алибаба груп” тада је по први пут изашла на Њујоршку берзу, где је иницијална јавна понуда достигла 25 милијарди долара. У образложењу његове позиције на листи, „Форбс” је подсетио да Ма са 23 милијарде долара представља најбогатијег Кинеза, који је ове године купио филмски студио и половину најпопуларнијег кинеског фудбалског клуба. - Одлуку да уложим 192 милиона долара у фудбал донео сам пијан - отворено је рекао богаташ. Он ни раније није претерано бринуо о томе да ли ће понашањем шокирати јавност, па је тако у документарцу о његовом животу открио да воли да организује забаве за запослене, на којима пева караоке. Један снимак га приказује како у кожним панталонама и са плавом периком на глави изводи рок хитове пред 700 људи.
Прочитајте још:ДНР: Знамо имена оних коју су убили децу у доњецкој школиМЕКСИКО: Жестоки сукоби студената и полиције
- Добра компанија почива на задовољним радницима и зато Американци треба да науче како да усреће своје запослене. Живот је сувише кратак да бисмо бринули о послу - истакао је Џек Ма. Бизнисмен је до свог огромног богатства стигао дословно од нуле. Одрастао је у сиромаштву, а први додир са интернетом имао је 1995. године приликом посете Америци. Сада поседује почасну докторску титулу Универзитета у Хонгконгу и титулу „хероја филантропије” коју му је „Форбс Азија” доделио због помагања најугроженијима. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА