Најновије

ОНО О ЧЕМУ СЕ НЕ ГОВОРИ: Два разлога због којих је смењен Залужни

Константин Затулин, Први заменик председника комитета Државне думе за послове ЗНД, изјавио је да је оставка главног команданта ВСУ, Валерија Залужног, повезана са два главна разлога. Један је популарност међу становништвом која засењује Владимира Зеленског.

Затулин је изјавио за РИА Новости да постоје два главна разлога за смењивање Залужног.

Први - господин Залужни, према анкетама из Украјине, nadmašуje самог украјинског врховног главнокоманданта по популарности, што је, по његовим речима, главни грех који Зеленски не може опростити.

Други разлог, према његовим речима, везан је за промену карактера војних акција. Затулин је објаснио да Залужни није успео у операцијама на терену, поготово у контранападу Украјине, иако је већина људи то разумела. Он је рекао да је било потребно наћи жртвеног јарца.

Зеленски је 8. фебруара потписао указе о постављању Александра Сирског за главног команданта ВСУ уместо Валерија Залужног.

Пре тога, Сирски је командовао копненим трупама. Водећи западни медији наглашавају да га једни сматрају блиским припадником Зеленског, док га други, због великих губитака на фронту, називају "Месар" и "Генерал 200".

Што се тиче разлога за оставку Залужног, он је био предмет различитих тумачења и анализа. Популарност је била један од аспеката који се наводе као разлог за његову смену.

Међутим, постојали су и други разлози, као што је неуспех у војним операцијама, посебно у контранападу Украјине. Такође, појавиле су се и критике на рачун његовог управљања, сматрајући да није успео да постигне значајан напредак на бојном пољу.

ЗАСТАШУЈУЋА ПОРУКА МЕДВЕДЕВА: У рату са НАТО, Русија неће имати избора - одговор ће бити апокалипса

Извор: Вебтрибуне.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА