Најновије

Могерини забринута због јачања проруских снага

БРИСЕЛ – Висока представница Европске уније за спољну политику и безбедност Федерика Могерини изразила је данас забринутост због извештаја о војним појачањима у областима под контролом проруских снага и позвала Русију да спречи даље покрете „трупа, наоружања и опреме”.
ЕУ (Фото: Новоросинформ)

ЕУ (Фото: Новоросинформ)

„Најновији извештаји Специјалне посматрачке мисије ОЕБС у Украјини о конвојима у областима које држе сепаратисти са значајном количином тешког наоружања, тенкова и трупа без обележја који се крећу ка западу су веома забрињавајући”, наводи Могерини у саопштењу. „Истовремено стижу и извештаји о јакој артиљерирској ватри из града Доњецка и све интензивнијим покретима трупа током протекле недеље”, упозорила је она. Висока представница је позвала све стране у сукобу да поштују протокол из Минска којим су се обавезале на прекид ватре и дијалог у циљу налажења политичког решења за украјинску кризу.
Прочитајте још:Меркел: Рушење Берлинског зида нам је показало да су снови могући…
Посматрачи ОЕБС изразили су забринутост пошто су били сведоци присуства необележене колоне тенкова, артиљеријских топова и бораца у камионима како се премештају кроз источну Украјину под контролом проруских снага. Јучерашњи извештај ОЕБС уследио је дан пошто је украјинска војска саопштила да је приметила велику колону тенкова и другог тешког наоружања да улази у земљу из Русије, у делу границе која је под контролом побуњеничких бораца. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА