Најновије

Јелисејев одговорио Штајнмајеру: Украјину нико неће спречити да ступи у НАТО!

БРИСЕЛ - Украјински амбасадор у ЕУ, Константин Јелисејев, оштро је и недипломатски одговорио немачком шефу дипломатије, Франк-Валтер Штајнмајеру поводом Штајнмајерове изјаве да "Украјина неће добити подршку Немачке ни за улазак у НАТО, ни за улазак у ЕУ".
Констанстин Јелисејев, амбасадор Украјине у ЕУ (Фото: telegraf.com.ua)

Констанстин Јелисејев, амбасадор Украјине у ЕУ (Фото: telegraf.com.ua)

Подсећамо, Штајнмајер је рекао да је улазак Украјине у ЕУ посао за неколико следећих генерација, те да је илузорно данас говорити о томе. Он је такође рекао да Украјина неће имати подршку немачких власти за ступање у НАТО алијансу. Јелисејев је рекао да "нико не може спречити Украјину да ступи у НАТО". "Ја уопште не разумем због чега Штајнмајер искључује могућност учлањења Украјине у НАТО." - каже Јелисејев. "Таква изјава је дубоко разочаравајућа." - каже он.
Прочитајте још:Молдавија гласала за Евро-азијске интеграције
"Немачка је дужна да поштује суверени избор Украјине. Нико не може спречити Украјину да ступи у НАТО, не по том обрасцу." - поручује Јелисејев. Немачка се противи даљој конфронтацији са Русијом, а чак је Ангела Меркел, немачка канцеларка, јавно упозорила партнере у ЕУ да не размишљају о даљој ескалацији рата санкцијама. Сличне поруке су упутили и други ЕУ званичници, попут Федерике Могерини која је позвала и НАТО алијансу на смиривање тензија са Русијом истичући да "Русија није непријатељ". Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА