Најновије

Србска акција није позвала на линч, већ на петицију против дивљих насеља

БЕОГРАД- Иако су према првим извештајима медија, објављене информације да је невладина организација Србска акција својим лецима позвала на линч Ромске популације, заправо се у спорном летку ради о позиву да се грађани укључе у борбу против илегалних нехигијенских насеља.  Прве фотографије спорног летка су се појавиле на интернету и говоре о том садржају.
Летак Србске акције (Фото: Фејсбук)

Летак Србске акције (Фото: Фејсбук)

Леци су дељени по сандучићима у Београду али и другим градовима Србије, а у њима нема позива на насиље већ се позива на решавање проблема путем јавних апела, петиција и протеста. Председник Националног савета Рома Витомир Михајловић сматра да је дељење таквих летака представља "увреду" за све Роме, а Национални савет ромске мањине позвао је надлежне органе да казне припаднике организације „Србска акција“. МУП је  у току дана поручио да полиција, у сарадњи са надлежним тужилаштвом, интензивно ради на откривању особа које су направиле летке у којима се отворено позива на "насиље, линч и говор мржње" према Ромима, као и да како су рекли држава неће толерисати било какав вид дискриминације.
Прочитајте још:Бурне реакције поводом дељења летака усмерених против Рома
На званичном сајту Србске акције и даље нема саопштења поводом наведених оптужби, али су недавно издали саопштење којим осуђују акте насиља које су починили Роми, а посебно напад на писца Рашу Попова. Извор: Правда, Танјуг, Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА