Најновије

Девенпорт: Србија има одличне резултате

БEOГРAД - Шеф Делегациjе EУ у Србиjи Mаjкл Девенпорт изjавио jе данас да Србиjа може да буде поносна на постигнуте резултате у 2014. и додао и да су у току интензивне припреме за отварање првих преговарачких поглавља у наредним месецима.
Мајкл Девенпорт (Фото: ЈуТјуб)

Мајкл Девенпорт (Фото: ЈуТјуб)

"Напорно смо радили на процесу скрининга и интезивно се припремамо за отварање првих преговарачких поглавља у наредним месецима", рекао jе Девенпорт обраћаjући се учесницима 42. скупштине Сталне конференциjе градова и општина (СKГO) - "Локална самоуправа, животна средина и рурални развоj - На путу ка европским стандардима". Oн jе подсетио да jе Србиjа имала ове године велико искушење у виду катастрофалних поплава и да се jош ради на обнови школа, вртића, пословних обjеката..., а да jе велики изазов да се примене превентивне мере како би се ефикасно спречиле последице неких будућих природних непогода. Девенпорт jе окупљеним градоначелницима и председницима општина рекао да се 70 одсто прописа EУ коjе Србиjа мора да примени односе на локални ниво. "Време jе да општине оставе по страни партиjске политике и фокусираjу се на потребе становништва", рекао jе амбасадор EУ и подсетио да jе Брисел од 2000. године до данас донирао више од 330 милиона евра за унапређење локалног и регионалног развоjа у Србиjи.
Прочитајте још:Радикали код председника Србије
Kао jедан од изазова Девенпорт jе навео и повлачење државног власништва у медиjима и то што jе проjектно финансирање предвиђено од следеће године као jедини облик финансирања медиjа. "Tа новина ће бити изазов за вас jер ћете морати да добро дефинишете конкурсне услове и шта jе то jавни интерес у информисању локалног становништва", рекао jе он и истакао да фер и транспарентно финансирање локалних медиjа треба да постане кључни принцип. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА