Најновије

МЕРКЕЛИЗАМ: Немци се ужасавају тријумфалног реизбора Меркелове

НЕМАЧКА - Немци су ужаснути поновним избором Ангеле Меркел на чело Хришћанско-демократске Уније, пише агенција РИА Новости, позивајући се на анкетирање јавности и податке са друштвених мрежа и из немачких медија.
Ангела Меркел (Фото: ЈуТјуб)

Ангела Меркел (Фото: ЈуТјуб)

"Она је потпуно лоша. Њена политика је срушила све што смо изградили у последњих 25 година. Њена политика према Русији је катастрофална." - наводи агенција РИА Новости део текста аналитичара Норберта Цимера за франкфуртски Алемање Цајтунг. "ХДУ треба да размотри дубоко питање колико је Меркелова исправан избор да још увек буде на челу те странке и на челу наше земље. То што она ради је катастрофа." - писао је Карл Вулф за немачки Франкфуртер. "Немачка ће бити земља која ће се самоизоловати из европске политике и то најкасније до 2017. године, уколико нас буде водила Ангела Меркел." - прогнозира Бил Молисон, један од утицајнијих немачких блогера. Агенција РИА Новости је објавила низ извода из медија, блогова и друштвених мрежа из којих се виде веома оштре критике према Ангели Меркел и њеној политици у последњим годинама.
Прочитајте још:(ВИДЕО) Снимак тајне базе ЦИА у Немачкој
РИА Новости истичу да је у Немачкој све чешћи израз "меркелизам" као појам којим се описује "негативна политика Ангеле Меркел", посебно истичући текст портала "Но пасаран" који је високи проценат гласова добијених у партији ХДУ означила управо овим појмом - "свеопшти меркелизам". Колико је незадовољство према Ангели Меркел резултат свеопште економске кризе, а колико реално њених политичких потеза, велико је питање, међутим, оно што је факт је то да је она успешно очувала своју позицију у најјачој немачкој партији. Меркелова је јуче освојила чак 97% гласова на изборима за председника Хришћанско-демократске Уније, због чега се може слободно рећи да је однела "апсолутну победу". Извор: Правда  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА