Најновије

Орбану пада рејтинг?

БУДИМПЕШТА - Корупционашки скандали и масовни протести због контроверзног пореза на Интернет довели су до пада подршке партији Фидес мађарског премијера Виктора Орбана током протеклог месеца, показује истраживање јавног мњења.
Виктор Орбан (Фото: ЈуТјуб принтскрин)

Виктор Орбан (Фото: ЈуТјуб принтскрин)

Само 26 посто анкетираних је рекло да би гласало за Орбанову партију, у односу на 38 одсто, прошлог месеца, показује истраживање института Медијан. Ово је највећи пад рејтинга једне странке у Мађарској од пада комунизма 1990, пренео је АФП. Масовни улични протести због предложеног пореза на Интернет у октобру, од чега је Орбан касније одустао, као и дипломатски спор са САД због оптужни за корупцију, стоје иза пада подршке, навео је Медијан. "О корупцији се никад није тако отворено разговарало и млади људи, некада стена подршке за Фидеса, тако су љути... да су напослетку изашли на улице у великом броју", рекао је директор Медијана Ендре Хан за француску агенцију. "Фидес је правио једну грешку за другом што је необично, то је као негативни вртлог у овом тренутку", додао је Хан.
Прочитајте још:Орбан оптужио ЕУ за крах „Јужног тока“Американци увелико подбуњују Мађаре против Виктора Орбана
Орбанова партија је поново изабрана у априлу са двотрећинском већином, довољном за измену устава Мађарске, а победу је однела и на изборима за Европски парламент у мају и локалним изборима у октобру. Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА