Најновије

Исламисти траже милион долара за тело новинара ком су одрубили главу

Припадници Исламске државе покушавају да се обогате и на телима талаца које су брутално погубили. Посредници, са којима су џихадисти у вези, испричали су новинару “Базфид њуза” о новој перфидној методи џихадиста којом покушавају да дођу до новца.
Фото: Јутјуб

Фото: Јутјуб

Као доказ да је заиста реч о Џејмсу Фолију, исламисти су наводно понудили да пошаљу ДНК-узорак убијеног Пошто објављивањем пропагандних снимака одсецања глава америчким таоцима нису успели да изнуде откуп, сада нуде тела жртава на продају. Неколико извора потврдило је “Базфид њузу” да је Исламска држава - у замену за новац - понудила посмртне остатке новинара Џејмса Фолија (49), кога су августу брутално погубили. Амерички новинар је био прва жртва у низу језиво инсценираних погубљења западних талаца, иза којих стоје припадници Исламске државе. За Фолијево тело наводно су тражили милион америчких долара. Тек када им износ буде исплаћен, организоваће његово преношење из Сирије у Турску. Као доказ да је заиста реч о Џејмсу Фолију, исламисти су наводно понудили да пошаљу ДНК-узорак убијеног.
Прочитајте још:

Русија: Направићемо сами свој Мистрал

Рајко Божић, бивши отпораш, врбовао кубанске репере за рушење Кастра

До сада је из раља Исламске државе ослобођено 15 Европљана тако што је за њих плаћен откуп. Само су британски и амерички таоци остали у рукама џихадиста, јер се њихове владе тешко одлучују да преговарају о откупу. Извор: Билд

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА