Најновије

Мировић: Тишма гнусно лаже

НОВИ САД - Оптужбе посланика ДС у Скупштини Војводине Јована Тишме су гнусне лажи, рекао је данас потпредседник СНС Игор Мировић одбацујући његове наводе да представници СНС и Треће Србије из Новог Сада под окриљем борбе против корупције врше прогон политичких неистомишљеника.
Игор Мировић (Фото: ЈуТјуб принтскрин)

Игор Мировић (Фото: ЈуТјуб принтскрин)

Мировић је Тишми упутио савет да му је најбоље да ангажује адвоката због онога што је радио, јер му политичке игре ту не могу помоћи. Мировић је рекао Танјугу да је врло чудно то што је пре месец дана Трећа Србија, управо њега оптужила да не жели да сарађује са том странком, а да Тишма сада говори да га Мировић уцењује да би сарађивао са Трећом Србијом. "Заиста не схватам о чему се ту ради, ко говори истину, а ко лаже и све што је речено о мом ангажовању у тако нечему нема везе са истином и то су само гнусне лажи", рекао је Мировић. Он је подсетио да је функционер ДС Борко Стефановић само пре четири дана изјавио да виши судски органи одбацују оптужнице против чланова ДС, а да сада Тишма тврди да је управо он (Мировић) посредовао код тих виших судских органа да се "одбаци некаква пресуда". "Опет се питам ко ту лаже - да ли Стефановић, да ли Тишма или Трећа Србија, а све ми се чини да је посреди страх због оног што је Тишма учинио док је био председник општине Стара Пазова", напоменуо је Мировић. Он је рекао да је управо све ово што се наводи најбоља слика све беспризорности данашње политичке сцене у Војводини за коју, како је казао, огромну одговорност сноси и Тишма. "Срећан сам да нисам припадао и никада нисам био део тима који је уништио Развојну банку Војводине, Српску банку, Агробанку и Универзал банку", рекао је Мировић, додајући да је очигледно да "Тишму мучи савест због свега што је урадио и код њега се види велики страх због одговорности за оно што је учинио". Тишма је раније данас на конференцији за новинаре казао да га је у протеклих шест месеци контактирало четири члана СНС и Треће Србије који су му, како је рекао, предлагали прелазак у чланство Треће Србије да би му за узврат помогли у судском поступку који се води против њега. "Са мном су контактирали потпредседник СНС Игор Мировић, председник Треће Србије Мирослав Паровић, помоћник градоначелника Новог Сада и потпредседник Треће Србије Мироје Јовановић и функционер те странке Александар Ђурђев", рекао је Тишма. Последњем сусрету, додао је Тишма, присуствовао је и Мировић када му је речено да су у вези са његовим случајем обављени контакти са председником Врховног касационог суда и министром правде "и да ће ствари ићи у оном смеру, односно у три корака, ако приступи Трећој Србији". "Нисам то урадио и нисам се раније одлучио пред излазак у медије, јер сам се плашио. Плашим се и сада, међутим, како ствари иду, нисам више сигуран ни у своју безбедности, ни у безбедност моје породице", поручио је Тишма.
Прочитајте још:ДС: Вучевић да се изјасни о испаду „Треће Србије“РАТ ИЗМЕЂУ СНС И ДС: Након што је ДС позвао грађане против СНС, СНС позвала грађане против ДС!
Паровић: Тишма је очајник Лидер Треће Србије, Мирослав Паровић, одбацио је оптужбе посланика Демократске странке у Скупштини АП Војводине Јована Тишме да Трећа Србија и Српска напредна странка под окриљем борбе против корупције врше прогон политичких неистомишљеника, назвавши их бесмислицом и потезом очајника. Паровић је у свом саопштењу за јавност истакао да Тишма покушава да, како се наводи, "бесмисленим оптужбама себе представи као жртву политичког прогона". "Господин Тишма тиме жели да оправда поступак који се против њега води пред судовима државе Србије, а где је оптужен за злоупотребу службеног положаја и за шта му прети затворска казна", рекао је Паровић, додајући да је то "потез очајника". Паровић је рекао да је Тишма "очајник који је лак за манипулацију" и оптужио је Демократску странку да користи такво Тишмино стање. "За мене је лично индикативно то што се ова прича покреће два дана након што смо ми у јавност изнели сазнања о томе да се у Новом Саду спремају демнострације испред зграде НИС-а у режији људи блиским Срђи Поповићу и његовој организацији ЦАНВАС, а које за циљ имају дестабилизацију Србије и њено везивање само за Европску унију", истакао је Паровић. Он је своје саопштење за јавност завршио народном пословицом "Не пада снег да покрије брег, него да свака зверка покаже своје трагове". Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА