Најновије

Јапан: Након избора премијер Шинзо Абе се посвећује економији

ТОКИО - Јапански премијер Шинзо Абе, чија је владајућа коалиција данас освојила убедљиву победу на изборима за доњи дом парламента, изјавио је да је његов приоритет економија.
Абе (Фото: risingpowersinitiative.org)

Абе (Фото: risingpowersinitiative.org)

Абе је за националну телевизију НХК такође рекао да ће се бавити и другим значајним питањима, укључујући националну безбедност, преноси АП. Након већине пребројаних гласова, очигледно је да је његова Либерално-демократска партија освојила солидну већину и да ће заједно са коалиционим партнером, будистички оријентисаном Комеи партијом, имати најмање две трећине посланика, наводи АП. Двотрећинска већина у доњем дому омогућава влади надгласавање горњег дома, у којем је јача опозиција, и усвајање закона. Излазне анкете након избора такође су показале да ће Абеова владајућа коалиција остварити убедљиву победу, навела је агенција АП. Након већине пребројаних гласова, резултати показују да је Абеова партија освојила више од 280 од укупно 475 места у доњем дому парламента, а заједно са коалиционим партнером Комеи партијом имаће преко 310 посланика, објавила је национална тв НХК.
Прочитајте још:Французи убили 200 џихадиста у западној АфрициАмбасадор Кине: Нова платформа за Србију
Гласачи су бирали између 1.191 кандидата за доњи дом јапанског парламента на превремено сазваним изборима. Абе је уочи распуштања парламента у новембру рекао да ће одложити до 2017. подизање пореза на промет планиран за идућу годину пошто је земља ушла у рецесију после повећања тог пореза у априлу. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА