Најновије

Језик будућности, у Србији 2.500 ученика учи кинески језик

БЕОГРАД - У основним и средњим школама у Србији кинески језик учи око 2.500 ђака, кроз пилот пројекат чија реализација, на основу програма просветне сарадње Србије и Кине, траје четврту годину.
Кина (Фото: Flickr/RandomWire)

Кина (Фото: Flickr/RandomWire)

Кинески језик похађају ђаци у 29 основних и средњих школа у Београду, Ужицу, Новој Вароши, Власотинцу, Књажевцу, Сокобањи, Бољевцу, Лебану, Смедеревској Паланци, Рачи, Параћину, Деспотовцу, Рготини, Подгорцу, Медвеђи. Пројекат "Учење кинеског језика у школама у Републици Србији" започет је школске 2011/12. године, а наставу изводи 17 наставника кинеског језика који су дошли из НР Кине. Циљ је да се кроз учење основа кинеског језика ученици школа у Србији упознају са кинеском културом, језиком и традицијом, речено је Танјугу у Министарству просвете. Иначе, пројекат се реализује на основу Програма просветне сарадње Министарства просвете, науке и технолошког развоја Србије и кинеског Министарства просвете.
Прочитајте још:Запад жели да од Украјине да направи „гробље“ нуклеарног отпадаЕрдоган: ЕУ да гледа своја посла!
Такође, у Србији кинески језик учи се и у специјализованим школама за надарене ученике, Филолошкој гимназији, Математичкој гимназији и Гимназији у Сремским Карловцима али и на факултетима. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА