Најновије

Масовна хапшења у БиХ попримају обележје етничког чишћења

БАЊАЛУКА - Председник Борачке организације Републике Српске (БОРС) Миломир Савчић изјавио је Срни да "масовна хапшења демобилисаних српских бораца попримају елементе етничког чишћења".
Миломир Савчић, Председник Борачке организације Републике Српске (Фото: ЈуТјуб принтскрин)

Миломир Савчић, Председник Борачке организације Републике Српске (Фото: ЈуТјуб принтскрин)

Савчић је најавио да ће БОРС тражити од руководства Републике Српске и српских представника у заједничким институцијама БиХ да заштите грађане Српске од масовних хапшења које проводи Сипа (Агенција за истраге и заштиту), а по налогу Тужилаштва БиХ под сумњом да су починили ратне злочине. "Једном за сва времена треба да решимо односе са Тужилаштвом БиХ и агенцијама за провођење закона на нивоу БиХ", рекао је Савчић Срни, коментаришући хапшење 10 особа због основане сумње да су починили злочин против човечности на подручју Зворника 1992. године. Он је подсетио да је у последње време реч о масовним хапшењима демобилисаних српских бораца, при чему нема критеријума индивидуалне кривичне одговорности. "То је тактика Тужилаштва БиХ да у оквиру великог броја ухапшених нађе потенцијалног сведока сарадника на основу чијег ће сведочења оптужити одређен број људи", оценио је председник БОРС-а.
Прочитајте још:Силоване и мучене Српкиње још увек нису „жртве рата“ Бањалука: Из Европске уније стижу само уцене ДОДИК: Бошњаци упорно омаловажаваjу друге народе
Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА