Најновије

Минимална отпремнина 100 евра по години

БЕОГРАД  - Влада Србије смањила је минимални износ отпремнина за раднике који остају без посла у фирмама у реструктурирању.
Протест радника (Фото: ЈуТјуб)

Протест радника (Фото: ЈуТјуб)

Неће бити 300 евра по години стажа, него 100 евра. Прецизан износ ипак ће се утврђивати за свако предузеће посебно. У образложењу пише да је Влада донела такву одлуку због изражене потреба за максималним уштедама. Та одлука и могућност за исплату отпремнина које су, иако умањене, и даље више него што је то предвиђено актуелним одредбама Закона о раду важи за запослене у предузећима која су стекла статус „предузећа у реструктурирању“ до 13. августа ове године.
Прочитајте још:Вучић на популарном блогу Фајненшл Тајмса о Кини, Европи и СрбијиМорате погледати нови сајт за куповину аутомобила „Лако до кола“!
У Влади Србије кажу да је након доношења измена Закона о раду била идеја да се радницима који напуштају фирме у реструктурирању обезбеди исплата отпремнине у висини 300 евра по години стажа. Разлог за то је била чињеница да су за запослене који су раније напуштали те фирме важила таква правила. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА