Најновије

Млади се масовно исељавају с Косова

ПРИШТИНА - У највећем броју млади, али и брачни парови са малом децом, преко Београда и Мађарске, напуштају Косово због, како тврде, живота који је на том подручју постао веома тежак, пише приштински Блиц на албанском језику.
(Фото: RT.com)

(Фото: RT.com)

Синоћ је, пише лист, са приштинске аутобуске станице кренуло чак три пуна аутобуса младих Албанаца, жена и деце који су на Запад кренули "трбухом за крухом". Маршута њиховог одласка је преко Београда и Мађарске, а одатле у градове широм Европе, пише лист. Сви они, како се наводи, имају исти циљ: да побегну што даље од Косова у тражењу боиљег места за зивот. Иако пред камерама нису желели да говоре, иза камера су рекли да је живот на Косову толико постао тежак да морају да бољитак морају да траже на Западу. Лист наводи пример породице која је у "бели свет" испратила сина јединца, који чак, како се наводи, није ни знао крајњу дестинацију. Породица, међутим, каже: "Где иду други нека иде и наш син", јавила је агенција Косовапресс.
Прочитајте још:„Младић је херој који је спасао Србе од истребљења“Вилијам Ендгал: Срби, не плашите се!
И већина њих кренула је "на пут без адресе", са надом да негде, било где, нађу бољи живот од оног који им се нуди на Косову. Аутобуси су, додаје се, били крцати, а у њих је могао само онај ко је карту резервисао унапред. Они који резервацију нису имали сачекаће, кажу, другу прилику, пише приштински Блиц. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА