Најновије

Многи хрватски угоститељи Нову годину неће дочекати "радно"

СПЛИТ - Слабо интересовање Хрвата за дочек потврђују и у туристичким агенцијама где кажу како су многе планиране програме путовања с дочеком Нове године на време сторнирали, чим су осетили да нема довољно заинтрересованих.
Нигде никог... (Фото: Pixebay)

Нигде никог... (Фото: Pixebay)

Због малог броја резервација, угоститељи у Хрватској све чешће размишљају о отказивању планираног дочека, пише данас Слободна Далмација.
Слабо интересовање Хрвата за дочек потврђују и у туристичким агенцијама где кажу како су многе планиране програме путовања с дочеком Нове године на време сторнирали, чим су осетили да нема довољно заинтрересованих.
"Надамо се и верујемо да ће се, ипак, неке ствари покренути између Божића и Нове године, посебно за краћа путовања аутобусима за која се нарочито млађи гости одлучују у последњем тренутку", рекао је Иван Пукшар из Компаса. За сада, међутим, "упркос радијским рекламама и огласима, за силвестарску ноћ уз тамбураше", један познати ресторан у Сплиту, чије се име не наводи, нема још ни једну једину резервацију. "Ако тако буде и у током следеће недеље, једино решење је - отказати дочек", кажу сплитски угоститељи.
Прочитајте још:Сека Алексић: Хрватском певачу пронашли дилдо у пртљагу Хрватска: На православној цркви исписани графити са позивом на убиство Срба!
Поред проблема са календаром, јер дочек пада у сред недеље, па га је тешко повезати са викендом, у тексту се истиче да је разлог за тако мало интересовање пад куповне моћи грађана. "Рецесија је очигледно учинила своје, па за новогодишњи провод у двоје мало ко још може и жели да плати од 500 до 1.000 куна (од 70 до 140 евра) , колико би најмање требало платити новогодишњу вечеру и пиће за двоје у неком кафићу или ресторану", пише Слободна Далмација. Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА