Најновије

Руси извели ванредну војну вежбу са 9.000 војника и 55 војних бродова

МОСКВА - Председник Русије Владимир Путин наложио је почетком месеца ванредну војну вежбу у Калињинградској области, на крајњем западу земље, која је одржана од 5. до 10. децембра, саопштило је данас руско Министарство одбране.
Руска војска (Фото: ertata.ru)

Руска војска (Фото: ertata.ru)

У саопштењу се наводи да је та ванредна војна вежба, у којој је учествовало 9.000 војника и више од 55 војних бродова, спроведена како би се тестирала борбена спремност војске у Калињинграду, руској ексклави која граничи са чланицама НАТО Литванијом и Пољском, пренео је Ројтерс. "У вежби су учествовале ракетне трупе, артиљерија, механизована пешадија, ваздухопловне снаге, морнарица, извиђачке јединице, јединице за комуникацију и логистику, као и борбени и транспортни војни авиони, хеликоптери и бродови Балтичке флоте", саопштио је Генералштаб руске војске. Русија је одржала већи број ванредних војних вежби откад су се односи са Западом нагло погоршали услед украјинске кризе, а званична Москва је више пута критиковала нагомилавање снага НАТО у близини руских граница. Са друге стране, званични Кијев и Запад тврде да су неке од војних вежби изведених на западној руској граници, у близини границе са Украјином, имали за циљ да повећају притисак на Кијев и изразе подршку проруским снагама на истоку Украјине.
Прочитајте још:ОТМИЦА У ШКОЛИ: Талибани убили 20 ученика, више стотина држе као таоцеПУТ КА ЕУ: Да ли Србија мора и у НАТО?СТРЕЛКОВ: Кијев се спрема за нови рат, само чека сигнал да се Русија неће војно умешати
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА