Најновије

СНС најављује нове изборе у Пироту

ПИРОТ - Народни посланици и одборници СНС-а у Пироту најавили су да су пред сутрашњу седницу обезбедили већину у локалном парламенту и захтевају оставке председника и заменика председника Скупштине општине Пирот.
Најављују изборе (Фото: СНС)

Најављују изборе (Фото: СНС)

Председник општине Владан Васић изјавио је да је власт стабилна и поручио напредњацима да власт освоје на изборима. Саопштењем се данас огласила и Српска радикална странка у Пироту чији лидери тврде да СНС врши велики притисак и уцењује одборнике локалног парламента како на седници која се одржава сутра 17. децембра не би дали подршку усвајању буџета за 2015. годину. На конфернцији за новинаре СНС-а у Пироту народни посланик Радмило Костић казао је да је група одборника опозиције затражила оставке председника СО Пирот Милана Поповића и његовог заменика Александра З. Ћирића. "Тражимо оставке председника и заменика СО Пирот јер су се оглушили о захтев групе одборника за сазивање ванредне седнице СО Пирот на којој је требало да се расправља о ситуацији у компанији АХА Мура Први мај", казао је Костић и додао да је жеља да се на сутрашњој седници СО Пирот преслика већина са републичког нивоа, што би се први пут десило у последњих двадесетак година, а све са циљем да Пирот добије, како је истакао Костић, локалну власт која ће бринути о својим грађанима, о онима који су остали без посла, о запошљавању и другим проблемима. Посланик Покрета социјалиста и одборник у локалном парламенту Драган Тодоровић потврдио је речи свог колеге Костића и додао да је ова иницијатива опозиције прерасла у "широк фронт незадовољства како грађана, тако и одборника" и да од почетних 19 одборника ову иницијативу сада подржава већина одборника у локалном парламенту. У својој реакцији на тврдње напредњака, председник општине Владан Васић казао је у саопштењу да је право опозиције да се бори за власт, али да то треба да чини на легитиман начин. "Власт је стабилна и то ћемо показати на сутрашњој седници Скупштине када будемо усвојили буџет, јер је наш интерес одувек био и остаће да Пирот нормално функционише. О детаљима на који начин појединци покушавају да остваре своје личне интересе, јер им општи интереси никада нису ни били приоритет, упознаћу јавност на конференцији за штампу коју ћу одржати у четвртак, 18. децембра", казао је Васић у свом саопштењу за јавност. У међувремену, саопштењем се огласила и Српска радикална странка која је оптужила СНС у Пироту да се бави уцењивањем одборника Социјалистичке партије Србије, која је део актуелне владајуће коалиције заједно са локалном Коалицијом за Пирот, чији је лидер председник општине Пирот Владан Васић. Како се наводи у саопштењу радикала, Димитрије Видановић из СНС-а је социјалистима у Пироту понудио "примамљиву понуду" за обарање локалне власти у виду пет директорских места, као и места у Општинском већу, надзорним одборима и друге функције.
Прочитајте још:Шешељ ће морати на операцију јетреВилијам Ендгал: Срби, не плашите се!
"Доказ да немају обзира ни према својим кадровима се види у томе да су у овој „понуди“ и два директорска места на којима се тренутно налазе чланови СНС-а (директори Опште болнице Пирот и Регионалне санитарне депоније). Локални парламент у Пироту, према подацима са званичног сајта општине Пирот, има укупно 56 одборника. Од тога Коалиција за Пирот - Владан Васиц има 25 одборника, СПС има осам мандата, СНС 10, а има и осам одборника са самосталним мандатом, Група грађана "Пиротски напредњаци" има три одборника, Група грађана "Покрет за Пирот" - два. Владајућу већину чине Коалиција за Пирот, СПС, "Пиротски напредњаци", као и део одборника са самосталним мандатом. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА