Најновије

ЕКСПЕРТ УН О САБИНИ И САМРИ: Једна погинула на ратишту, друга нестала!

БЕЧ - Једна од две девојчице пореклом из БиХ које су овог априла напустиле своје домове у Бечу и придружиле се џихадистима у Сирији је погинула, док је друга нестала, изјавио је високо рангирани експерт антитерористичког комитета Савета безбедности Уједињених нација (ЦТЕД) Давид Шариа.
Сабина и Самра, фото: Архива

Сабина и Самра, фото: Архива

Шариа је то изјавио током интервјуа за израелски портал Инет, али није прецизирао какве је судбина задесила Сабину Селимовић (15), а каква њењу другарицу Самру Кешиновић (16). "Тек недавно смо добили информацију о две петнаестогодишње девојчице пореклом из БиХ, које су последњих година живеле у Аустрији. Сви, укључујући и њихове фамилије и тајне службе обе земље, трагају за њима. Оне су регрутоване од стране Исламске државе. Једна од њих је погинула током борби у Сирији, док је друга нестала“, каже Шариа за Инет. Међутим, званичне потврде ових навода још увек нема. Из Министарства унутрашњих полслова су за Аустријску новинску агенцију (АПА) данас само рекли да они начелно не коментаришу појединачне случајеве. Подсетимо, Сабина Селимовић (15) и Самра Кешиновић (16) побегле су од куће из Беча 10. априла. Оставиле су само писма у којима најављују да иду у Сирију, у џихад. Пре одласка договориле су наводно удају за исламисте који се боре на страни терориста. Авионом су отишле до Турске, потом у Сирију.
Прочитајте још:ФАНАТИЗАМ: Нису хтеле „секс-џихад“ – кажњене смрћу!НОВОРОСИЈА: Украјина спрема нападе на своје стратешке објекте да би имала изговор за нови рат
Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА