Најновије

Неуспешна прва рунда гласања за председника Грчке

ATИНA - Грчки парламент вечерас ниjе успео да изабере новог председника, у првоj од могуће три рунде гласања, после коjих ће, уколико и остале две буду неуспешне, влада пасти и биће расписани ванредни општи избори.
Грчка (Фото: United-states-flags.com)

Грчка (Фото: United-states-flags.com)

Kандидат владе Ставрос Димас, добио jе 160 гласова, далеко мање од 200 потребних за победу у првоj рунди. Друга рунда, у коjоj jе такође потребно 200 гласова за победу, биће одржана 23. децембра, а трећа 29. децембра, али ће у њоj за победу бити довољно 180 гласова, пренео jе AП. "Пред нама су jош две рунде гласања. И даље се надам да ће нови председник бити изабран. Услови за земљу су тешки и сигуран сам да су посланици свесни да држава не сме да западне у тешкоће", рекао jе премиjер Aнтонис Самарас, на изласку из парламента после гласања. Димас (73), бивши комесар Eвропске униjе, кога Самарас подржава, вечерас jе био jедини кандидат, али му jе била потребна подршка наjмање 25 независних посланика, како би се избегли превремени општи избори. Гласање за председника долази у тренутку застоjа у преговорима између Грчке и њених међународних кредитора.
Прочитајте још:Први излазак Ким Џонга из Кореје – код Путина?Обама најављује промене у односу са Кубом
Функциjа шефа државе углавном jе церемониjална у Грчкоj. Неуспех да се председник изабере, према истраживањима jавног мњења, наjвероватниjе би ишао у корист радикалноj левичарскоj партиjи Сириза, коjа обећава да ће укинути програм заjмова од коjих зависи економска стабилност Грчке. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА