Најновије

Чанак: Tражићемо смену Пастора

НOВИ СAД - Лига социjалдемократа Воjводине (ЛСВ) тражиће смену Иштвана Пастора са функциjе председника Скупштине Воjводине, рекао jе лидер ЛСВ Ненад Чанак.
Чанаk (фото: Медија центар Београд)

Чанаk (фото: Медија центар Београд)

Пастор jе током септембра, октобра и новембра три пута издао своjе коалиционе партнере, рекао jе Чанак, посебно му замеривши и то што се ниjе поjавио на протесту покраjинских посланика због притварања шефа посланичке групе ДС Борислава Новаковића. Чанак jе за Радио-телевизиjу Воjводине поновио да ЛСВ сматра да тоj странци, с обзиром на броj посланика у Скупштини Воjводине, припада место председника парламента, али jе, како jе навео, ДС то место после избора уступила СВM-у. "И сад Пастор неће да дође на скуп због притварања посланика коjи jе гласао за његов избор на то место, истовремено са мном неће ни да разговара, а паралелно с тим у Будимпешти саопштава резултате избора за националне заjеднице у Воjводини. И jа нисам спреман на то да председник наjвишег представничког тела Воjводине буде неко ко ће сутра да побегне главом без обзира чим дође до проблема", рекао jе Чанак у емисиjи "Политбиро" РTВ-а. Лидер ЛСВ-а jе рекао да има проблема са разумевањем делованаjа актуелног руководства Савеза воjвођанских Mађара у покраjинскоj коалициjи, jер jе за њега, како jе навео, "Воjводина принцип са коjим се не тргуjе". Додао jе да ЛСВ и СВM имаjу дугогодишњу сарадању, али да се дошло у ситуациjу да ниjе jасно "да ли jе СВM данас национална странка грађана Воjводине мађарске националности, или пештанска странка, односно њена испостава у Воjводини". "Jер, дешава се то да СВM има посланика у Eвропском парламенту иако Србиjа ниjе чланица Униjе", навео jе он.
Прочитајте још:Лавров: Нове санкциjе СAД погоршаваjу односе са РусиjомОженио се Игор Стрелков: Она је одвела хероја пред олтар (ФОТО)
Посебно jе критиковао лидера СВM и председника Скупштине Воjводине због тога што ниjе био на протесту покраjинских посланика због притварања шефа посланичке групе Демократске странке Борислава Новаковића. "Председник Скупштине, без обзира из коjе jе странке, ако jе његов посланик у затвору, мора да пита шта се десило. Aли, Пастор то ниjе урадио", истакао jе Чанак. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА