Најновије

САНКЦИЈЕ СРБИЈИ СА БАЛТИКА? Опомена за неувођење санкција Русији

Естонија преко једне од својих банака уводи својеврсне санкције Србији. Медији наводе да то Србији сада не наноси штету, али да представља опомену.

Санкције (Фото: РИА Новости)

Наиме, естонска ЛХВ банка издала је саопштење, које је и објавила на свом сајту, да од 1. септембра уводи ограничење платног промета са пет држава, међу којима је Србија. Ради се о државама које нису увеле санкције Русији.

“У вези са тешком међународном ситуацијом изазваном агресијом Русије, од 1. септембра 2023. године, никаква плаћања се не могу вршити нити примати од банака Јерменије, Србије, Узбекистана, Kиргистана и Kазахстана“, наводи се у саопштењу ЛХВ банке.

Управо су балтичке државе, под притиском САД, прве почеле у Европи да круне кинеску иницијативу „Појас и пут”. Тако је кинески клуб за сарадњу са земљама Централне и Источне Европе прво напустила Литванија у мају 2021. године, а тачно пре годину дана и Летонија и Естонија. Тада је професорке права на америчком Универзитету Kорнел, Сара Kрепс оценила да балтичке земље на овај начин показују лојалност САД и западним савезницима како би их они наградили снажнијом војним одбраном.

Извор: sputnikportal.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА