Најновије

Пастор: Добићемо од Владе 35 милиона за изградњу позоришта у Суботици

СУБОТИЦА - Након пет година изградња позоришта у Суботици може се наставити, најавио је посланик Савеза војвођанских Мађара Балинт Пастор.
Балинт Пастор Фото: Новиненовосадске.рс

Балинт Пастор Фото: Новиненовосадске.рс

Он је за "Мађар со” рекао да је СВМ успео да издејствује од Владе Србије, односно из буџета за следећу годину, 35 милиона динара за изградњу позоришта у Суботици. „То је успех с обзиром на то да од 1. јануара 2009. године ни динара није стигло из републичког буџета, иако је република требало да сноси 45 посто од трошкова изградње сваке године, на основу уговора потписаног 2006. године. Мислим да је то успех, иако нисам потпуно задовољан сумом”, рекао је Пастор. Он је оценио као важно то да је Република након пет година “спознала да има уговорне обавезе”. “Сад се изградња може наставити из републичких средстава. Не знам за шта ће конкретно овај износ бити довољан, а не знам ни који ће се део позоришта градити од ових пара. То је ипак ствар стучњака”, рекао је Пастор. Адаптација, реконструкција и доградња ове зграде у центру Суботице траје већ седам година, на основу заједничког уговора Града Суботица, Аутономне покрајине Војводине и Министарства културе.
Прочитајте још:Грци објављују идентитет тајанственог скелета из „Александрове гробнице“Нови Сад одлучно иде ка титули Европске престонице културе!
Тренутно су у току радови на старом, заштићеном делу зграде, који се финансирају са 85 милиона динара из Фонда за капитална улагања Аутономне покрајине Војводине. Градоначелник Суботице Јене Маглаи недавно је изјавио да градња Народног позоришта може бити завршена најраније 2018. године, а да ће за завршетак новог дела зграде бити потребно још око 15 милиона евра. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА