Најновије

Ово ће бити највећа Путинова победа! Амери све потврдили: Украјина губи чак два кључна града?! Али, пакао тада тек креће...

Руска војска ће ускоро заузети Часов Јар и Купјанск, пише портал „Њузвик“.

„Међу потенцијалним циљевима нове офанзиве су Часов Јар, који се већ налази на првој линији фронта и могао би да падне до почетка лета, и Купјанск – главна капија за Харков, другог по величини града у Украјини“, истиче се у чланку.

Напомиње се да ће заузимање Часовог Јара отворити пут руској војсци ка Краматорску и Славјанску.

Истовремено, украјинске оружане снаге, суочене са снагом руске војске, принуђене су на повлачење дуж целе линије фронта, оцењује лист.

Претходно је часопис „Индепендент“ писао да ће након пада Часовог Јара положаји украјинских оружаних снага у Донбасу бити угрожени.

„Ако руска војска преузме контролу над овим градом, њихова артиљерија на узвишењима Часовог Јара слободно ће вршити ударе на украјинску војску у Краматорску, Славјанску, Константиновки и Дружковки“, наводи се у чланку.

Такође се примећује да ће ослобађање града омогућити да се Русија приближи пуној контроли над Доњецком области.

Прошле недеље је главнокомандујући Оружаних снага Украјине Александар Сирски саопштио о тешкој ситуацији на фронту за украјинску војску. Према његовим речима, најужареније тачке остају Ивановско и Часов Јар на краматорском правцу у ДНР.

Како је истакао министар одбране Русије Сергеј Шојгу, руске снаге имају иницијативу дуж целе линије фронта и настављају да потискују украјинску војску са њихових положаја.

Очертино ослобођено - Руси саопштили украјинске губитке

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА