Најновије

Запечене суве паприке са шампињонима (посно)

У овом оброку угљени-хидрати, беланчевине и масти се налазе у добро избалансираном међусобном односу. Како не садржи намирнице животињског порекла, овај оброк је погодан и за особе које практикују вегетеријански начин исхране.
Фото: kuhinjica.rs

Фото: kuhinjica.rs

Састојци 12 црвених сушених паприка 250 г црвеног лука 200 г бареног интегралног пиринча 500 г шампињона со бибер першунов лист 3 кашике уља 250 мл сока од парадајза 300 г кукурузног хлеба
Прочитајте још:Ни случајно немојте јести овај “сир”!Направите славски колач по рецепту пекара
Припрема На уљу пропржити исечен црвени лук, додати насецкане шампињоне, зачине, барени интегрални пиринач и промешати. Суве паприке претходно потопљене у води оцедити, напунити припремљеним надевом и поређати у ватросталну чинију. Прелити соком од парадајза и пећи 20-ак минута у рерни загрејаној на 200 степени. Паприке сервирати на тањир и послужити уз кукурузни хлеб. Термички третирани производи од парадајза, као што је сок од парадајза или парадајз пелат препоручују се у исхрани због тога што ћелијске мембране плодова парадајза пуцају на повишеној температури, па се ликопен из ћелија лакше ослобађа и организам га лакше искоришћава. Извор: kuhinjica.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Небојша Јеврић: Молер

На зиду Парохијског дома, увек пуног, дао је да се нацрта Ајфелова кула са минаретом и хоџ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА