Најновије

Турбуленције у Израелу: Ускоро избори

TEЛ AВИВ - Израелски премиjер Бењамин Нетаниjаху сменио jе данас два министара и накнадно наjавио да ће распустити парламент и тражити превремене изборе.
Израел (фото cyprusgasnews.com)

Израел (фото cyprusgasnews.com)

Нетаниjахуов кабинет саопштио jе да jе наређена смена министра финансиjа Jаира Лапида и министарке правде Ципи Ливни. "Премиjер планира да позове на распуштање парламента што jе могуће пре и иде у народ да добиjе jасан мандат да предводи Израел", наведено jе у саопштењу из његовог кабинета, пренео jе Роjтерс. Нетаниjаху, коjи предводи конзервативну партиjу Ликуд, потврдио jе смену двоjе министара из партиjа центра. "У последњих неколико недеља, укључуjћи последњи дан, Ливни jе оштро напала владу коjу предводим. Нећу више толерисати опозициjу унутар владе", наведено jе у Нетаниjхуовом саопштењу. Kоалициона влада била jе подељена у односу на кључна питања, а посебно предлог закона о дефинисању Израела као jевреjске држве, на чему jе Нетаниjаху инстистирао.
Прочитајте још:Француска признаје Палестину, Израелци незадовољни
У последњих неколико недеља и Лапид и Ливни су га зато оштро критиковали. Нетаниjаху би касниjе данас требало да се обрати нациjи. Aко наjави изборе, они ће бити одржани две године пре него што jе било планирано, наjвероватниjе у марту следеће године, наводе израелски медиjи. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА