Најновије

Изградња станова у Србији пала за чак 30 одсто

БЕОГРАД - Према броју дозвола издатих у октобру, пријављена је изградња 798 станова с просечном површином 70,8 метра квадратна, што је мање за 30,2 одсто него у октобру 2013. године, показују подаци Републичког завода за статистику.
Станова све мање (принтскрин Јутјуб)

Станова све мање (принтскрин Јутјуб)

Од укупног броја станова у новим стамбеним зградама, 18,7 одсто биће грађено у зградама с једним станом, просечне површине 137,3 квадрата, а 75,1 одсто у зградама с три и више станова, а њихова просечна површина биће знатно мања и износиће 50,9 квадрата. У октобру је укупно издата је 771 грађевинска дозвола, што је за 5,4 одсто мање него у истом месецу претходне године. Индекс предвиђене вредности радова у октобру мањи је за 26,3 одсто него пре годину дана. Посматрано према врсти грађевина, у октобру 2је издато је 72,9 одсто дозвола за зграде и 27,1 одсто за остале грађевине. Ако се посматрају само зграде, 69,2 одсто односи се на стамбене и 30,8 одсто на нестамбене, док се код осталих грађевина највећи део односи на цевоводе, комуникационе и електричне водове- 66 одсто.
Прочитајте још:Да ли је лажна вест о смрти Легије заправо нечија порука?Шешељ у скупштини Војводине?
Предвиђена вредност радова новоградње у октобру износи 77,1 одсто од укупно предвиђене вредности радова. Највећа грађевинска активност, посматрано према областима, забележена је у Борској области, 30,2 одсто од укупнп предвиђене. Следе Јужнобачка област са 15 одсто, Београдска област 11,7 и Шумадијска са 9,1 одсто, док се учешћа осталих области крећу до 5,1 одсто. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА