Најновије

Порошенко: Сукоб на истоку кошта 4,5 милиона евра дневно

КИЈЕВ - Председник Украјине Петро Порошенко изјавио је данас у Кијеву да сукоб на истоку земље кошта 4,6 милиона евра дневно.
Петар Порошенко (фото: РИА новости)

Петар Порошенко (фото: РИА новости)

"Операција на истоку Украјине кошта 100 милиона гривни (4,6 милиона евра) дневно", рекао је Порошенко на састанку Савета националне безбедности и одбране посвећеном снабдевању војске оружјем на истоку земље под контролом проруских побуњеника. Порошенко је рекао да ће држава, коју је погодила тешка економска криза, издвојити пет одсто свог буџета за одбрану 2015. године, односно 1,0 одсто мање у односу на ову годину и додао да ће током наредне године бити парцијалних мобилизација. Украјински председник поднео је јуче парламенту закон који би Украјини требало да омогући прикључење НАТО-у. Тај корак требало би да води укидању украјинског статуса неутралне земље који имају оне државе, попут Швајцарске, које одбијају да се прикључе било којим војним савезима укљученим активно у оружане конфликте.
Прочитајте још:У Немачку отишло да ради 24.000 ХрватаПушков: Лукашенко на удару САД
"Неутрални статус Украјине показао је да је он потпуно неефикасно средство у осигуравању безбедности земље", навео је Порошенко. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА