Најновије

"Најкраћи дан" у 11 градова Србије

БЕОГРАД - Једнодневна манифестација "Најкраћи дан" поводом Светског дана кратког филма биће одржана данас у 11 градова у Србији.
Пројекције у 11 градова (Фото: seattlemag.com)

Пројекције у 11 градова (Фото: seattlemag.com)

Манифестација се одржава 21. децембра, на најкраћи дан у години, који је због своје симболике проглашен за Светски дан краткометражног филма, те се као такав обележава широм Европе и света у циљу афирмације ове филмске форме. У питању је манифестација посвећена краткометражном филму коју "Филмкултура" организује у сарадњи установама културе - партнерима, а уз подршку Министрства културе и информисања, Филмског центра Србије, Секретаријата за културу Града Београда и Дома омладине Београда. Целодневни програм у ДОБ-у обухватиће филмску радионица за средњошколце (коју води редитељ Стефан Арсенијевић), образовни програм у облику креативне филмске радионице за ниже основце, пројекције домаћих краткометражних филмова, селекцију филмова са конкурса "Најкраћи дан", трибину на тему ангажованог филма, као и селекцију немачких краткометражних филмова по избору Гете Института.
Прочитајте још:Георгиев: Кад је неко неписмен…
Најбољи филмови одржаног конкурса на тему најкраћег дана у години такође ће бити приказани у ДОБ-у, а победника, кога ће одабрати публика, очекује награда фотоапарат Canon IXUS 135. Поред Београда (Дом омладине Београда, Дворана културног центра Београда), овогодишњи ''Најкраћи дан” биће одржан у још десет градова, а то су: Шабац, Ариље, Горњи Милановац, Нови Сад, Врњачка Бања, Лесковац, Ниш, Неготин, Смедерево и Панчево. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА