Најновије

Трећа Србија учесник Балканско-Црноморског форума у Москви

МОСКВА - Прошлог викенда је у Москви одржан Балканско – Црноморски форум чији је основни циљ био да се започне формирање мреже организација које ће у овом региону радити на успостављању политике сарадње, а против политике изолације и међусобних сукоба коју снажно намеће ЕУ, саопштила је организација Трећа Србија.
Трећа Србија у Москви (Фото: ТС)

Трећа Србија у Москви (Фото: ТС)

Србију је на овом скупу представљала делагација у саставу: Мирослав Паровић (председник Треће Србије), Александар Ђурђев (генерални секретар Треће Србије) и Владимир Зотов (саветник директора Агенције за развој и европске интеграције региона Града Београда за сарадњу са земљама Евроазијске уније). Говорећи у име српске делегације, Мирослав Паровић је рекао како је регион Балкана практично последња активна веза између Русије и остатка Европе указујући на то да се све више спушта „нова гвоздена завеса“ и да се од Балтика па све до Средње Европе протегла тампон зона која раздваја два дела Европе. Баш из тог разлога, истакао је Паровић, постоји толики притисак на државе попут Мађарске, Србије, Бугарске и Грчке и за очекивати је да ће се у наредним месецима у овим државама покушати извести масовни улични немири са циљем потпуног раскидања односа ових држава са Русијом, стоји у саопштењу ТС.
Прочитајте још:Ево шта је Рамзан Кадиров поручио Хирургу, вођи Ноћних Вукова!
Паровић је као решење предложио да се из дефанзиве пређе у офанзиву на тај начин што ће се политичке снаге из овог дела Европе повезати са суверенистичким странкама из Западне Европе, а са циљем заједничког настојања да се ојача идеја Европе од Лисабона до Валдивостока у којој суверене државе међу собом сарађују. Као добар модел Паровић је представио концепт Нове Европе који представља мрежу организација које се залажу за нови договор између народа и држава Европе и која је представљена у Београду на великој конференцији 17.10.2014., а која је формално почела да ради потписивањем „Манифеста Нове Европе“ у Паризу, кажу у ТС. Домаћин форума је био Георги Л. Мурадов, генерални секретар Руске асоцијације за међународну сарадњу и заменик председника Већа министара Републике Крим. Поред њега учешће су узели Александар Конузин, бивши амбасадор Русије у Србији, Александар Конузин, Виктор Колбановски, директор Балканског центра за међународну сарадњу као и бројни други представници организација из Русије, Бугарске и Грчке. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА