Најновије

Мрос: Немачки бизнисмени су против санкција, али их подржавају

МОСКВА - Економски проблеми који постоје у Русији ће се одразити и на светску економију, сматра аналитичар Мајкл Мрос. Издвајање руске економије из светског монетарног система ће повући за собом пад курса рубље и кризу, сличну оној од 2008. године.
Прети нови талас економске кризе због санкција (Фото: alexandrelatsa.ru)

Прети нови талас економске кризе због санкција (Фото: alexandrelatsa.ru)

Немачки аналитичар је у интервјуу за РТ (Русија данас) изјавио да ће они који уводе санкције Русији створити проблем и себи. „То схватају сви у нашој земљи, али званично нико се не усуђује да то каже". Економиста је додао и да скоро свака велика компанија у Немачкој има економске везе са Русијом. „Бизнисмени ће бити пажљивији са Русијом, са руском економијом, неће отварати нове компаније, нове пројекте, што ће на крају крајева појачати економске проблеме и у самој Немачкој и у ЕУ, а притом, Немачка и ЕУ неће моћи да надокнаде губитке од погоршања односа са Русијом", рекао је Мрос. Аналитичар сматра да су у разговорима иза затворених врата шефови крупних компанија у Немачкој изразили забринутост тиме што се дешава у односима са Русијом и противе се санкцијама, али да званично говоре, „да, санкције су потребне“. „Проблеми Русује, посебно у вези рубље утицаће на светску економију, јер сам монетарни систем нема граница и ви не можете да избаците Русију и велику руску економију у потпуности из система. Предвиђам да ће рубља пасти још ниже уколико се санкције наставе, а онда ћемо имати још једну финансијску кризу сличну оној 2008. године и биће веома тешко изаћи из ње“, закључио је Мрос.
Прочитајте још:THE GUARDIAN: Европску унију од распада дели само још једна – економска криза Финансијска криза у Турској, национална валута најслабија у историји Словеначки месари у кризи због санкција Русији
Извор: Глас Русије

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА