Најновије

Нови члан Евроазијске уније - Киргизија

МОСКВА - Договор о прикључењу Киргизије Евроазијској економској унији (ЕАЕС) ће бити потписан данас, потврдио је председник Русије Владимир Путин. 
Застава Евроазијске економске уније (Фото: image.kg)

Застава Евроазијске економске уније (Фото: image.kg)

„Данас ћемо потписати договор о ступању Киргизије у ЕАЕС. Киргиски пријатељи улажу озбиљне напоре за прилагођавање националног законодавства захтевима Царинског савеза и Јединственог економског простора. Реализован је велики део 'мапе пута' и важно је да се не смањује темпо и да се заједничким снагама тај рад приведе крају“, рекао је председник Русије. Тако ће се на постсовјетском простору формирати јединствено тржиште од преко 170 милиона људи, које ће функционисати на нормама и принципима светске трговинске организације и обезбедити слободно кретање робе, услуга, капитала и радне снаге. ЕАЕС-у ће се прикључити и Јерменија – одговарајући споразум за то је већ потписан. Киргизија ће и званично у унију ући 1. маја 2015. године.
Прочитајте још:Русија и Немачка желе успостављање дијалога ЕУ и Евроазијског економског савеза Парламент Јерменије: Евроазијски споразум ратификован огромном већином гласова ГЕОЕКОНОМСКИ УДАР: Евроазијски блок успоставља зону слободне трговине са чак 40 земаља
Извор: Глас Русије

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА