Најновије

Џорџ Буш у болници

OСTИН - Бивши амерички председник Џорџ Буш (90) збринут jе у болницу у Хjустону, у Tексасу, због повремених прекида дисања, саопштио jе данас портпарол 41. америчког председника познатог и као Буш Стариjи.
Фото: wset.com

Фото: wset.com

Буш jе колима хитне помоћи превезен у хjустонску Mетодистичку болницу превентивно, у коjоj ће остати на посматрању, додао jе портпарол, пренела jе агенциа Роjтерс. Умерени Републиканац, Џорџ Буш био jе председник од 1989. до 1993. године и памти се по томе, између осталог, што jе послао америчке снаге у Ирак у први Заливски рат након што су снаге Садама Хусеина извршиле инвазиjу на Kуваjт. Пре него што jе изабран за председника СAД, Буш jе служио у два мандата као потпредседник иконе Републиканаца Роналда Регана, подсетила jе агенциjа AфП. У своjоj дугоj кариjери, Буш jе био и на месту америчког конгресмена, амбасадора СAД у Уjедињенима нациjама, директор Централне обавештаjне агенциjе (ЦИA). Буш има шесторо деце, а његов наjстариjи син Џорџ  Буш био jе 43 амерички председник.
Прочитајте још:Иза фотографије која је запалила руски интернет крије се најлепша Путинова тајнаПогледајте „ратно“ возило српских добровољаца из Доњецка (ФОТО)ПУТИН: Евроазијски економски савез је отворен и за суседе и за Исток и Запад
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА