Најновије

Очајни радници пешке беже из БиХ

ТУЗЛА - Радници неколико предузећа из Тузланског кантона кренули су јутрос ка месту Орашје на граници с Хрватском с циљем да заувек напусте Босну и Херцеговину.
Радници из Тузле (Фото: ЈуТјуб)

Радници из Тузле (Фото: ЈуТјуб)

Након низа мирних протеста и неиспуњавања захтева радника, радници Фабрике обуће Аида, фабрика Дита, Коњух и Ливнице челика, кренули су према граници. Као разлог њиховог демонстративног напуштања државе, навели су да у БиХ њихови позиви за помоћ не наилазе на одговор власти. Радници неколико месеци траже да се формира власт у Тузланском кантону која ће им омогућити исплату једнократне помоћи од 200 евра, повезивање радног стажа и покретање производње у фабрикама које су након приватизације пропале. Радници су одлучили да "спас од глади потраже у земљама Европске уније". Стотине радника се креће у колони према граничном прелазу у Орашју, уз пратњу већег броја полицајаца.
Прочитајте још:Ухапшен Мирза Хатић који је срушио спомен крст сарајевским СрбимаОвако нам се хрватски премијер подсмевао: Србија има један мост крај Београда, а ми смо десет таквих направили!
"Идемо према Орашју. Не знамо шта да очекујемо када дођемо тамо. Нама је циљ да тамо дођемо", казао је потпредседник Синдиката радника Фабрике обуће "Аида" Хасан Ужичанин за сарајевски Дневни аваз. Радници су поручили властима да ће ако буду враћени с границе "напасти имања оних који су на власти. Извор: Бета

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА