Најновије

Украјинци хтели да прошверцују оружје поред Руса, ево како су прошли (ВИДЕО)

ДОЊЕЦК - Украјинска војска прекршила је споразум са снагама ДНР по коме им је омогућена редовна смена војника и снабдевање храном на Доњецком аеродрому за време примирија.
Фото: Јутјуб принтскрин

Фото: Јутјуб принтскрин

Упркос договору да на аеродром могу унети само храну, лекове и лично наоружање, током претреса у украјинском камиону „урал“ пронађено је сакривено оружје. "Украјински војници су затражили смену војника на Доњецком аеродрому, а војници ДНР пристали да им омогуће пролаз. Међутим, у камиону пронађен доста муниције и она је одузета на контролном пункту, а камион и војници су враћени на територију коју држе украјинске снаге", саопштено је из штаба војске ДНР-а. Муниција је била сакривена на дну украјинског камиона у нади да борци ДНР-а неће пажљиво вршити увид терета. Међутим током претреса пронађен је ракетни бацач, више бомби, муниције итд. Сво оружје било је испод пакета са храном. Упркос директном кршењу споразума, снаге ДНР су истог дана дозволиле нову смену Украјинаца. Украјинци су заменили 50 својих војника са Доњецког аеродрома свежим трупама. У новом камиону за снабдевање није било оружја. Ово је друго озбиљно кршење споразума на аеродрому од 6. децембра када је ступило на снагу ново примирје. Украјинци су 17. децембра пуцали на војнике ДНР који су на њихов позив санитетским возилом дошли да рањеног Украјинца превезу до са аеродрома на територију коју контролише Украјина. Украјинци на Доњецком аеродрому и даље држе само зграду новог терминала док је остатак аеродрома у рукама снага ДНР.
Прочитајте још:ПУТИН: Евроазијски економски савез је отворен и за суседе и за Исток и ЗападПогледајте „ратно“ возило српских добровољаца из Доњецка (ФОТО)Иза фотографије која је запалила руски интернет крије се најлепша Путинова тајна
Извор: Србија данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА