Најновије

ХРВАТСКА ИМА НОВОГ ФРА СОТОНУ: Срби долазе преко Дунава и убијају нашу децу по болницама

ЗАГРЕБ - У Загребу, у Савској улици, већ пар месеци траје "просвјед бранитеља", односно, протест учесника последњег рата кроз који они траже своја права и смену људства у министарству бранитеља Хрватске, а синоћ су обележили и католички "Бадњи дан".
Дамир Стојић (Фото: ЈуТјуб)

Дамир Стојић (Фото: ЈуТјуб)

Они су окупљени у једном шатору и у Хрватској је већ увелико познат "шатор у Савској". На "Бадње вече" им се обратио католички свештеник који, по свему судећи, има нешто заједничко са Фра Сотоном (Мирослав Филиповић, хрватски свештеник из периода Другог светског рата - поремећени умоболник познат по мржњи према свему што је српско и неутољивој жеђи за мучењем и клањем Срба у Јасеновцу), а његово име је Дамир Стојић. Наиме, поремећена логика овог хрватског свештеника превазилази његов хришћански позив, благо речено. "Рат још није готов." - рекао је Стојић окупљенима, међу којима је био и генерал Младен Маркач, пише Јутарњи.хр. Он каже како је чуо да су у Винковцима лекари одбили да врше абортусе и позвали се на "призив савести", па, како каже овај идеолошки истомишљеник Фра Сотоне, "нашу децу за новац долазе убијати они преко Дунава". "Исто тако је било пре 20 година када су долазили убијати." - каже "дон Дамир Стојић" приликом поноћне молитве са бранитељима у шатору у Савској, преноси Јутарњи.хр.
Прочитајте још:ТАЧИ ПРЕТИ СРБИЈИ ОРУЖЈЕМ: Бивши вођа ОВК формира и наоружава Војску Косова!
Јутарњи.хр наводи да је међу присутнима био и Дарио Кордић, ратни злочинац осуђен за покољ у месту Ахмићи током протеклог рата. Антисрпски говор мржње у редовима римокатоличке цркве у Хрватској изгледа постаје мејнстрим, односно, питање је да ли је икада и нестао. Иначе, Стојић је рођен у Торонту, у Канади и долази из "обитељи хрватских исељеника", пише на Википедији. Многи би констатовали да је реч о усташкој емиграцији, али за то нема доказа, има само наговештаја. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА