Најновије

Повећан буџет Војске Србије за 2015. годину

БEOГРAД - Mинистар одбране Братислав Гашић изjавио jе данас, поводом усваjања буџета за 2015. годину, да ће буџет Воjске Србиjе бити већи него ове године.
ЕВРО (Фото: Викимедија)

ЕВРО (Фото: Викимедија)

Гашић jе, одговараjући на питања новинара, рекао да jе само злонамерни желе да прикажу буџет српске воjске мањим него што заправо jесте. "Mањи jе у номиналноj вредности за део плата, jер и ми носимо терет Владе Србиjе, а то jе сређивање jавних финансиjа због лошег претходног периода и недомаћинског односа према Србиjи. Буџет ВС jе већи у односу на 2014. jер jе и фонд СOВO издвоjен, а до сада jе увек био у буџету Mинистарства одбране и Воjске Србиjе", обjаснио jе Гашић. Посланици Скупштине Србиjе усвоjили су jутрос, после 20 сати расправе, буџет за 2015. годину коjим су планирани приходи од 924,4 милиjарде динара, а расходи 1.082 милиjарде динара. За jе гласало 160, против jе било пет посалника.
Прочитајте још:Вучић иде у Азербејџан!?
У расходе буџета су први пут укључене државне гаранциjе, коjе су раниjе биле "испод црте", са коjима ће укупни мањак у републичком буџету бити 191,4 милиjарде динара, што jе око четири одсто бруто домаћег производа (БДП). Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА