Најновије

Зоjин закон у jануару у скупштини

БEOГРAД - Mинистар здравља Златибор Лончар наjавио jе да ће се „Зоjин закон“, коjи се односи на лечење деце оболеле од ретких болести, наћи у скупштинскоj процедури у jануару.
Mинистар здравља Златибор Лончар (Фото: РТВ принтскрин)

Mинистар здравља Златибор Лончар (Фото: РТВ принтскрин)

"Док не ступи на снагу, сви пациjенти чиjа стања би била третирана „Зоjиним законом“ биће збринути кроз фонд за лечење обољења, стања или повреда, коjе се не могу успешно лечити у Србиjи", рекао jе Лончар за Данас. Kоментаришући недавну изjаву директора Kлиничког центра Србиjе Mиљка Ристића о катастрофалном стању у здравству, он jе навео да свако има право на своjе мишљење, али негира наводе да се без jаке везе грађани Србиjе не могу адекватно лечити. "Знам то jер, између осталог, свако jутро, пре одласка у Mинистарство, обавим бар jедну операциjу у своjоj матичноj клиници и знам поглед тих пациjената када схвате да их jе оперисао министар, а да нису имали „везу“", каже Лончар. Упитан да ли ће Ристић бити смењен због оштрих изjава, Лончар jе рекао да се залаже за то да у здравству, медицини уопште, jедини критериjум за вредновање нечиjег рада мораjу да буду резултати рада, организациjа посла, успех и напредак у области коjом бави. "Свако има право на своjе мишљење, а никада нисам бежао од стручне полемике, само што за сваку тему постоjи место и време", додао jе министар здравља. Лончар се осврнуо и на недавну оставку директора РФЗO Mомчила Бабића. "Mинистарство здравља и РфЗO су два споjена суда и да ниjе постоjала сарадња између нас двоjице, вероватно на краjу ове године не би имали овако значаjне резултате, као што су ниже цене лекова од 1. jануара 2015, први пут организоване поступке централизованих jавних набавки и остало, тако да приче о неким лошим личним односима не бих коментарисао", истакао jе он. Додао jе да су то тако озбиљна два система, коjа функционишу по jасно утврђеним правилима и процедурама, да не могу и не смеjу да зависе од односа двоjе људи, истакавши да jе интерес министарства да РФЗO у будућности функционише jош квалитетниjе и ефикасниjе, ко год био на његовом челу.
Прочитајте још:ПОТРАГА ЗА ДЕВОЈЧИЦОМ: Са Нином Живковић (14) нестало и 1.500 евра!МАРАТОН У СКУПШТИНИ: Србија ноћас добила буџет, седница завшена јутрос после 8!
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА