Најновије

КАРАКАЈЕВ: Ракете „Сармат” ће бити размештене у Поволжју и Сибиру

Шахтни лансирни системи за тешке балистичке ракете (100 тона) „Сармат” биће постављени у Оренбуршкој области и Краснојарском крају, рекао је агенцији РИА Новости командант Ракетних снага стратешке намене генерал-пуковник Сергеј Каракајев.
Фото: militaryparitet.com

Фото: militaryparitet.com

Ракета, која треба да замени „Сатану”, појавиће се до 2020. године. „Према нашим плановима, све је већ дефинисано. Та тешка ракета ће бити размештена у Ужуру (Краснојарски крај) и селу Домбаровски (Оренбуршка област)” — казао је Каракајев. У овом тренутку склопови и агрегати тешке интерконтиненталне балистичке ракете „Сармат” се тестирају. Производњом тих ракета баве се искључиво руска предузећа. Карактеристике нове ракете се држе у тајности. Ракетни систем „Војвода” с „тешком” ракетом РС-20В, односно „Сатаном” како је зову на Западу, у употреби је од 1980-тих година. РС-20В је још увек најјача од свих руских интерконтиненталних балистичких ракета и, упркос свом приличном „узрасту”, још увек је ефикасна у условима постављања ешалонског система противракетне одбране. По технолошком нивоу, „Војвода” нема конкуренцију међу домаћим и страним борбеним ракетним системима. Одликује га висок степен техничке поузданости и борбене готовости која омогућава разичите варијанте његове борбене примене, између осталог, лансирање ракета у условима узвратног нуклеарног напада.
Прочитајте још:Лазански: Нема успешне спољне политике без јаке армијеСнежно невреме какво се не памти, Руси умиру по улици! (ФОТО,ВИДЕО)
Извор: Факти.орг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА