Најновије

НАТО: Нисмо претња Русији

БРИСЕЛ - "НАТО не представља претњу за Русију и залаже се за конструктиван однос са Москвом", изјавила је портпарол НАТО-а Оана Лунгеску руској агенцији Спутник.
Северно-атлантска алијанса (Фото: Nato Media Library)

Северно-атлантска алијанса (Фото: Nato Media Library)

"НАТО не представља претњу за Русију нити за било коју државу", рекла је она коментаришући нову руску војну доктрину која дефинише јачање војног потенцијала НАТО као једну од главних спољних претњи по Русију. "НАТО ће наставити да трага за конструктивним односом са Русијом као што смо то чинили више од две деценије", рекла је Лунгеску додавши да ће то бити могуће само ако Русија поштује међународно право и принципе, укључујући право држава да слободно бирају своју будућност. Руски председник Владимир Путин потписао је раније данас Указ о војној доктрини Русије, саопштио је данас Кремљ, наводећи да је тим документом прецизирана постојећа доктрина. Поред јачања војног потенцијала НАТО, како се наводи у доктрини, међу главним претњама су и глобалне функције НАТО-а које се остварују уз кршење норми међународног права, као и приближавања војне инфраструктуре земаља-чланица Алијансе руским границама, између осталог даљим ширењем тог блока.
Прочитајте још:Путин потписао нову руску војну доктрину: НАТО и САД главна претњаШојгу: Спремамо за најгоре после изласка НАТО трупа из АвганистанаИран одржава највеће војне вежбе у историјиГлобал рисерч: Вашингтон се спрема за рат са Русијом!
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА