Најновије

Невероватно: Ово су професије које имају већу плату од наставника

БЕОГРАД- Обрни окрени, у Србији је некако све постављено наопако. Јер да није тако, тешко да би могло да се деси да наставник у школи, са факултетском дипломом, има скоро двоструко мању плату од курира у некој од државних агенција.
Штрајк (Фото: belami.rs)

Штрајк (Фото: belami.rs)

То што је неко завршавао високе школе, улагао у себе и своје знање, у систему вредности који влада код нас не гарантује ништа - ни посао, ни сигурност па чак ни пристојну плату за живот. Просечна месечна зарада једног наставника у Србији је око 39.000 динара, што је за 16.000 мање од просечне плате у Србији. То је и један од основних разлога за штрајк просветних радника који верују да њихов рад вреди више. Свакако више од рада члана неког управног одбора који за присуство на две до три седнице месечно добије и 50.000 динара, односно 10.000 више од наставника са пуним радним временом.
Прочитајте још:НОВИ ДЕТАЉИ ИСТРАГЕ: Ивану Бодрожић убили леком из отпада!Србин хтео да разнесе амбасаде у Приштини?!
Још поразнија чињеница је да чланови појединих владиних комисија по заседању добију до 35.000 динара. У просеку се састану бар два пута месечно што значи да тако могу да попуне свој кућни буџет са накнадом од 70.000 динара, скоро па дупло више него наставник. Курир (Дирекција за цивилно ваздухопловство) око 60.000 Возач (Агенција за јонизујуће зрачење) 30.758,62 Намештеник (Агенција за борбу против корупције) 39.000 Чланд ражавне комисије 35.000 (По заседању!) Члан управног одбора у агенцији за осигуравање депозита 50.475 Возач у ГСП 39.000 Референт у агенцији за реституцију (Средња стручна спрема) 46.200 Извор: Блиц, 24сата.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА