Најновије

Убијен командант талибана оптужен за масакр деце у Пакистану

ИСЛАМАБАД - Пакистанске снаге безбедности убиле су талибанског команданта кога власти оптужују да је помогао у извођењу масакра у школи у Пешавару у којем је прошле недеље убијено 150 особа, од којих 134 деце, саопштили су данас званичници.
(Фото: Јутјуб принтскрин)

(Фото: Јутјуб принтскрин)

Именован само као "Садам", он је убијен синоћ у размени ватре са снагама безбедности у немирној племенској области Кибер, која се граничи за северозападним градом Пешаваром, где је 16. децембра изведен најгори терористички напад у Пакистану, преноси АФП. "Командант Садам је био гнусни терориста, који је убијен у размени ватре са снагама безбедности у граду Џамруду у племенском региону Кибер", рекао је данас високи званичник локалне администрације Шахаб Али Шах на конференцији за новинаре у Пешавару. "Шесторица његових саучесника је рањено и ухапшено", додао је он. Према његовим речима, верује се да је Садам помогао у извођењу напада у школи, мада још није познато у којој мери. Терористи који су убили преко 150 људи у школи у Пешавару "Власти тренутно испитују повређене терористе", објаснио је Шах. Он је описао Садама као важног команданта групе пакистанских талибана Техрек-е-Талибан Пакистан (ТТП) и додао да је он организовао неколико недавних бомбашких напада. Талибани и други милитантни активисти су се склонили у Кибер пред великом војном офанзивом која је у јуну покренута у Северном Вазиристану, другој немирној племенској области на граници са Авганистаном која је била упориште Ал-каиде и талибана од почетка 2000-их. После масакра који су прошле недеље у школи у Пешавару извели тешко наоружани талибански милитантни активисти, Пакистан је донео антитерористичку стратегију. Премијер Наваз Шариф најавио је успостављање војних судова за случајеве везане за тероризам како би се убрзала суђења и укинуо шестогодишњи мораторијум на смртну казну, чиме ју је поново увео за случајеве везане за тероризам.
Прочитајте још:Скривена мрачна интернет мрежа коју користе терористи, педофили и криминалци(ВИДЕО) Запаљена сомалијска џамија у Шведској, петоро повређених!
Званичници су у понедељак саопштили да Пакистан планира да погуби око 500 милитантних активиста у наредним недељама, подсећа француска агенција. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА