Најновије

ИСТРАЖИВАЊЕ: Руси оптимистично чекају 2015. годину

МОСКВА - Већина Руса очекује да ће следећа, 2015. година у целини бити добра и срећна како за њих саме, тако и државу у целини, а годину на измаку руски грађани испраћају такође уз позитивне емоције, сведоче резултати анкете Савезног фонда за испит
Руси (Фото: izismile.com)

Руси (Фото: izismile.com)

Према резултатима анкете, више од половине Руса (54%) сматра да ће следећа година бити добра како за њихове породице, тако и за њих саме. Нешто мање од половине наших грђана (44%) су уверени да ће година бити позитивна и за читаву државу. Неки сматрају да ће следећа година постати веома успешна и сваког Руса, па самим тим и за читаву Русију- 11% односно 9%. Мишљење о томе да ће 2015.година бити тешка има нешто више трећине испитаника -35%. Према подацима фонда за испитивање јавног мнења, без обзира на веома напето стање у свету и не сасвим добру ситуацију у Руској Федерацији, 41% Руса испратиће ће 2014. годину уз добро расположење и оптимизам, а 44% не осећа посебан напредак, али ни негативне емоције. Песимистичка осећања су присутна код свега 10% наших суграђана.

Прочитајте још:Запад је отпочео рат цивилизација са Русијом

Према речима директора за међународне студије савезног фонда Олге Каменчук, велики део Руса планира да проведе Нову годину, по традицији- код куће. „То је већ традиција- три четвртине Руса прославиће Нову годину код куће у кругу породице... На другом месту- у дискотеци, у клубу, ресторану.... Али код нас је приметна и тенденција да све више људи одлази у парк или на тргове“,- рекла је Каменчук на конференцији у МИА „Росија севодња“. Она је изјавила да је сума коју су Руси спремни да потроше на празновање Нове године и куповину поклона порасла у односу на прошлу годину за 6%. „Приближно та општа сума износи 8626 рубаља. У збирну суму улазе и трошкови које ће појединац издвојити за празничну трпезу, новогодишње поклоне, посете позориштима или празновање Нове године са децом на приредбама“,- прецизирала је Каменчук.

Према подацима фонда, сваки трећи испитаник планира да поклони сувенир, али свега 13% жели да добије сувенир као поклон. На другом месту су бомбоне и слаткиши, алкохолни напици и деликатеси (28%), на трећем месту су играчке (23%), на четвртом су парфеми и козметика (21%). „Само 8% планира да поклони новац, али највећи део Руса би пак желео да управо добије новац на поклон. То се исто односи и на накит“- додала је представница Фонда.

Анкета је била спроведена 13.и 14.децембра на узорку од 1600 Руса из 46 региона земље. Статистичка грешка не прелази 3,5%.

Извор: Глас Русије

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА