Најновије

Откривена синагога у којој је проповедао Исус Христос?!

ЈЕРУСАЛИМ - Према мишљењу експерата, постоји веома велика могућност да је Господ Исус Христос проповиједао у синагоги чији су остаци недавно откривени на обали Галилејског мора. Претпоставља се да је синагога изграђена у првој години, а обновљена у 40. години по Христовом рођењу у древном граду Магдали, пише сајт Светигора.
Синагога у Магдали (Фото: Светигора)

Синагога у Магдали (Фото: Светигора)

Римокатоличка организација „Христове легије“ је након вишегодишњих настојања упјела да откупи дио земљишта на западној обали Галилејског мора, на којем је планирана изгадња хотела за поклонике, црква, ресторан и склониште за жене. Међутим, према израелском закону, прије почетка било какеве изградње, обавезно је извршити археолошка ископавања.
Прочитајте још:РУСКИ БОГ НЕБА: Миг 29 (ВИДЕО)
Када су археолози са добровољцима отпочели ископавање били су запањени оним што су открили: синагогу из првог вијека, једну од само седам у Израелу и цијелом свијету, наводи Светигора. „Ово је прва синагога пронађена на територији којом је ходао и проповиједао Христос“, казао је свештеник Емон Кели, директор организације „Христове легије“, додавши да се ради проналаску од „огромног значаја“ како за хришћане тако и за Јевреје. Према ишљењу археолога, синагога је уништена 67. или 68. године у првом Јеврејско-римском рату. Извор: Светигора - Са енглеског: Александар Орландић / haaretz.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА