Најновије

Успавани аустријски градић крије страшну тајну о нацистима

АУСТРИЈА - Велика тајна фабрика оружја откривена је испод мирног аустријског градића Ст. Георген ан дер Гусен. Верује се да је служила за развој и тестирање оружја за масовно уништење, укључујући атомску бомбу, пише британски Мирор.
Улаз у подземље (Фото: marschdeslebens.at)

Улаз у подземље (Фото: marschdeslebens.at)

Фабрику је открио редитељ Андреас Сулзер који је референце о истој пронашао у дневницима једног аустријског физичара. Пробијање до фабрике није било нимало лако. Булдожерима су се разбијале масивне гранитне плоче којима су нацисти 1945. године сакрили улаз. Фабрика је тајним пролазима повезана са још једном у којој се производио борбени авион Месершмит Ме 262. У њој су радили искључиво заробљеници концетрационих логора и процењује се да је у фабрици, због тешких услова рада, преминуло 320.000 затвореника. Главни надзорних свих операција унутар ове подземне фабрике био је Ханс Камлер, човек који је одобрио нацрте за гасне коморе.
Прочитајте још:МУЧИО ЈЕВРЕЈЕ, САВЕТОВАО ИСЛАМИСТЕ: Најтраженији нациста преминуо у СиријиТајни профити Хитлерових тајкуна: Ово су нацистички супер брендови који су преживели до данасНајмрачнија тајна Велике Британије: Чланови елите деценијама сексуално злостављала и убијали децу
  Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА