Најновије

Диковић: Важно је сарађивати са војском БиХ

БЕОГРАД - Начелници генералштаба Војске Србије и БиХ генерали Љубиша Диковић и Анто Јелеч данас су изразили спремност за унапређење и до сада добре сарадње, две војске оценивши да је то и у интересу стабилности у региону.
Генерал Диковић (Фото: Википедија)

Генерал Диковић (Фото: Википедија)

Диковић је рекао новинарима да ће са Јелечом током дводневне посете Београду наставити разговоре на јачању билатералне војне сарадње. Он је напоменуо да ће се разговори водити на унапређењу те сарадње у обостарном интересу, подсетивши да је та сарадња и до сада била добра и развијена. Према његовим речима, Восјка Србије је заинтересована за обуку својих припадника у Центру за деминирање у БиХ. Диковић је додао и да колегама из те државе можемо да понудимо капацитете АБХО центра у Крушевцу, Војне академије, ВМА, базе Југ за обуку војника за учесће у мировним мисијама... Начелник Генералштаба ВС је изразио задовољство и што је војно- економска сарадња добра јер су наменске индустрије обе државе ослоњење једна на другу. Он је указао и на значај унапређења војне сарадње земаља које су комшије и које битно утичу на стање безбедности у региону. Јелеч, који је начелник Заједничког штаба оружаних снага БиХ, је нагласио да са ВС имају добру сарадњу у области обуке, заједничких вежби, размене искустава... Јелач, који је у првој службеној посети Београду, додао је и да ће са својим колегом разговарати како та сарадња две државе била садржајнија у разним областима. Према његовим речима, помоћ цивилима у случају елементарних непогода, попут мајских поплава које су захватиле регион, показала је како војске могу да делују и у тим ситуацијама.
Прочитајте још:Хонг Конг: Крах обојене револуције, вође се предале полицији и позвале на прекид протеста!
Јелеч је указао да научене лекције о томе не треба да стоје у фиокама, нагласивши значај размене искустава и у тој области. Он је подсетио да се војници из БиХ обучавају у Центру АБХО у Крусевцу и да потом преносе знања својим колегама, додавши да су посебно заинтересовани за развој даље сарадње у тој области. "Немамо ниједно нерешено питање, али имамо могућности да сарадњу унапређујемо", реклао је Јелеч.. Пре разговора двојице генерала, високој војној делегацији БиХ приређен је свечани дочек у Генералштабу ВС на Бањици. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА