Најновије

Двери траже "министарство за породицу"

БЕОГРАД - "Вучићева власт нема никакву породичну политику. Борба против беле куге не постоји. Зато Покрет Двери предлаже оснивање Министарства за бригу о породици, које би се бавило решавањем свих ових нагомиланих проблема. Сматрамо да породица мора да дође на прво место у нашем друштву и држави, и предлажемо сет конкретних мера подршке породици кроз Министарство за бригу о породици." - каже се у новом саопштењу организације Двери.
Двери - породична шетња (Фото: Сајт Двери)

Двери - породична шетња (Фото: Сајт Двери)

"Те мере подразумевају пре свега подршку рађању, затим младим брачним паровима за решавање стамбеног питања, као и самохраним мајкама и очевима, породицама са више деце, старачким домаћинствима, повратницима на село који желе да се баве пољопривредом, породичним фирмама и сеоским породичним задругама..." - наводе Двери. Предлажемо и посебан Закон о заштити презадужених породица којим би им био отписан део дугова, омогућен нови финансијски почетак и спречено одузимање породичног дома од стране приватних извршитеља. Од посебног је значаја да се при свим градовима и општинама отворе Канцеларије за подршку породици, као и Фонд за подршку породици и лечењу тешко болесне деце, који би приступили реализацији свих ових идеја, каже се у саопштењу ове организације.
Прочитајте још:(ФОТО) Јацењукова посланица – љубитељка селфија!
Сигурни смо да време породичне политике Двери тек долази и дубоко смо уверени да је ово политика будућности, како на републичком тако и на локалном нивоу, кажу Дверјани. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА